Öka förmågan till samarbetei relationer i ditt liv, hemma och på arbetsplatsen

Under den här kursen får du:

  • nya perspektiv på situationer du fastnat i
  • verktyg att hantera svåra samtal
  • hur du kan ge och ta emot feedback
  • tips på hur du kan ställa effektiva önskemål
  • både teori och praktiska övningar


Datum:
 14, 21, 28 maj
Tid: Tisdagar kl. 19:00 – 20:30
Plats: Zoom
Kursen leds av Kristiina Krank och Marika Christiansson (Certifierade Tränare i NVC)

Om kursen

NVC -Nonviolent Communication är ett förhållningssätt för alla mellanmänskliga relationer i samtal, både mellan individer och i grupp, för tydlig kommunikation, personlig utveckling, medling, stresshantering, konflikthantering och som en grund för bättre samarbete på arbetsplatser och hemma. Med balans mellan att lyssna med empati och uttrycka sig ärlighet med respekt.

Kursen är för dig som vill:

  • Stärk dina relationer: Oavsett om det är hemma med dina nära och kära eller på jobbet med kollegor och kunder.
  • Skapa kontakt på en djupare nivå: Förvandla bedömningar till empati och kontakt, främja relationer som bygger på tillit och förståelse.
  • Stärk dina kommunikationsfärdigheter: Få verktyg för att kunna kommunicera på sätt som bidrar till att samarbeten ökar. Detta ger mer självtillit, ökad valfrihet och mer ömsesidig förståelse.


Förkunskaper:

Som önskad förkunskap rekommenderas att ha gått en introduktionskurs. Alternativt att ha läst igenom boken “Nonviolent Communication – ett språk för livet.” av Marshall Rosenberg.

Pris:

Pris: 600 kr inkl. moms.
Betalas utbildningen av arbetsgivare/eget företag så gäller 1000 kr exkl. moms.
Om du inte har möjlighet att betala hela summa, kontakta oss för en enskild överenskommelse. Vi vill att så många som möjligt ska kunna delta.


Plats:
Zoom. Zoomlänk skickas ut via mejl.


Anmälan:

Mejla namn, postadress, telefonnummer till Kristiina Krank på kristiina@kristiinakrank.se
Anmälan är bindande. Betalning sker i förskott via Swish: 123 310 88 67.


Avbokning:

Vid läkarintyg så betalas hela beloppet tillbaka. Om arrangörerna behöver ställa in kursen får du tillbaka hela beloppet.


Kursen leds av:

Kristiina Krank har över 30 års erfarenhet att arbeta inom hälso och sjukvård och är leg. specialistsjuksköterska och certifierad tränare i NVC. 2020 var hon en av grundarna av “Föreningen Nonviolent Communication i Sverige” där hon varit starkt engagerad. Hon sitter i styrelsen som kassör. Deltagare brukar beskriva hennes upplägg som pedagogiskt, metodiskt, intressant och tankeväckande. Hon förklarar NVC-verktyget genom att ta upp tydliga exempel eller situationer som de flesta förmodligen känner igen sig i som leder till nya insikter och färdigheter. Kristiina har en förmåga att skapa mycket trygghet i rummet vilket bidrar till utrymme för reflektion, aha-upplevelser och transformationer av gamla beteendemönster så att nya mer konstruktiva val kan göras. Hennes passion är medvetandeutveckling, både via NVC och integralteori (vuxenutveckling).

Marika Christiansson är certifierad tränare i NVC sedan 2020. Hon är ursprungligen från Holland, har bott i olika länder och bor numera i Laholm, Halland. Hon älskar språk, att lära sig nya saker och upptäcktsfärden hur underbara vi människor är. Hon bryr sig om naturen och jobbar för en levande och frisk planet som är en härlig plats för oss att vara del av. Med hennes man Göran driver hon företaget Framtidskultur Halland AB, med bland annat en plantskola med nötträd för att bidra till ett annat matsystem. Hon har varit tränare, coach och lärare med en bakgrund i juridik, stresskunskap och samarbete i mer an 20 år. Deltagare i kurser upplever henne som öppen, inspirerande och kompetent.

Tillsammans är de båda certifierade NVC. De älskar att utveckla både sig själva och bidra till andras utveckling. De kompletterar varandra med sina professionella bakgrunder,
fysisk och mental hälsa, medvetandeutveckling/vuxenutveckling och inom området juridik, skola, undervisning, socionomi och arbetsplatsutveckling.

När vi ser hur NVC kan hjälpa oss med utmanande vardagssituationer i vårt liv, eller öka glädje och tacksamhet väcks ofta nyfikenhet att lära sig mer om NVC.

Varmt Välkomna!