NVC Praktik - Praktisk träningshelg i Nonviolent Communication (NVC)

Helgkurs på plats i Stockholm
2-3 november 2024

Under den här kursen får du:

  • Fokus på praktiska övningar NVC
  • Få nya perspektiv på situationer du fastnat i
  • Integrering av egna förmågor i kontaktskapande kommunikation
  • Ett PDF-material med teori och övningar
  • Få inspiration hur du kan fortsätta och få till NVC i din vardag

Datum: 2-3 november
Tid: Lör-Sön kl.10.00-16.00
Plats: Fjällgatan 23 B. Hälsans Hus, 15 min promenad från Slussen
Kursen leds av Kristiina Krank och Amy Dyer.

Om kursen

För att integrera nya beteenden och ett nytt språk behöver vi öva och öva och åter öva. Det är av stor vikt att vi har andra att öva med för att få nya erfarenheter, lärande och en plats att testa oss fram. Under denna helg får du möjligheter att fördjupa och träna dina färdigheter och även ta med dig situationer som du själv inte kommer vidare med som du vill få mer klarhet omkring.
Nonviolent Communication (NVC) stödjer oss att att utveckla relationer baserade på ömsesidig respekt, medkänsla och samarbete som möjliggör att allas behov kan bli tillgodosedda. NVC stödjer också att bli medvetna hur vi kan bryta negativa tankemönster som kan leda till konflikter, ilska och depression, och istället hantera konflikter så att det stärker oss själva och våra relationer; personligt eller yrkesmässigt, nationellt eller internationellt.


Kursen är för dig som vill:

  • Stärk dina relationer: Oavsett om det är hemma med dina nära och kära eller på jobbet med kollegor och kunder.
  • Skapa kontakt på en djupare nivå: Förvandla bedömningar till empati och kontakt, främja relationer som bygger på tillit och förståelse.
  • Skapa meningsfullhet i ditt liv: Upptäck och lev i linje med dina behov, skapa ett liv fyllt av mening, tillfredsställelse och autenticitet.

 

Vad andra har sagt om tidigare kurser med Kristiina och Amy:

“Jag kände mig trygg. Jag är nöjd med mitt eget deltagande. Jag känner en djup kontakt till mig själv och de andra deltagarna i kursen. Kristiina var öppen för feedback och jag kände mig hörd av att hon delade med sig av sårbara saker. Det här var första gången jag var på en NVC-workshop så innan jag kom kände jag mig obekväm. Både Kristiina och Amy gjorde miljön trygg och lugn. De gav oss förtydligande information om övningarna i förväg och upprepade att det var valfritt att delta i de olika övningarna och det stöttade mig att känna mig trygg genom att bli påmind om mina val. Jag fick mer kontakt med mig själv och kände mig mer levande efteråt.” – John, 2022


Förkunskaper:

Som önskad förkunskap rekommenderas att ha gått en grundkurs, ha gått annan introduktions- eller grundkurs om åtminstone 2 hela dagar. Alternativt att ha läst igenom boken “Nonviolent Communication – ett språk för livet.” av Marshall Rosenberg.
Vill du gå en grundkurs för att förbereda dig så håller vi en 21-22 september och 24 oktober på plats i Stockholm.


Lunch:

Lunch bekostas av deltagarna själva. Vill du ta med dig mat finns kök med kylskåp och goda möjligheter att värma mat. Kaffe, te och frukt ingår.


Pris / investering i dig själv:

Early bird: Om du anmäler och betalar senast 15 augusti så säkrar du din plats och får kursen för 2.400 kr inkl moms

Ordinarie pris: 3.200 kr inkl. moms.
Betalas utbildningen av arbetsgivare/eget företag så gäller samma pris exkl. moms.
Är du student, pensionär eller arbetssökande kan du höra av dig till oss för rabatterat pris.

Plats: Fjällgatan 23 B. Hälsans Hus, 15 min promenad från Slussen

Anmälan:

Mejla namn, postadress, telefonnummer till Kristiina Krank på kristiina@kristiinakrank.se
Det finns begränsat antal platser så säkerställ gärna din plats genom att anmäla och betala så snart du/ni bestämt er.
Anmälan är bindande. När vi fått in din anmälan kommer en faktura skickas till din e-post.
Senast anmälan 1 oktober. Efter det är det i mån av plats.


Avbokning:

Vid läkarintyg så betalas hela beloppet tillbaka. Om arrangörerna behöver ställa in kursen får du tillbaka hela beloppet.


Kursen leds av:

Kristiina Krank har över 30 års erfarenhet att arbeta inom hälso och sjukvård och är leg. specialistsjuksköterska och Certifierad Tränare i Nonviolent Communication (NVC). Hon har anordnat NVC-workshops både på plats och online. 2019 var hon medarrangör till en 9-dagar lång internationell utbildning i NVC, en IIT (International Intensive Training) i Stockholm med över 60 deltagare. 2020 var hon en av grundarna av “Föreningen Nonviolent Communication i Sverige” där hon varit starkt engagerad. Hon sitter i styrelsen som kassör. Deltagare brukar beskriva hennes upplägg som pedagogiskt, metodiskt, intressant och tankeväckande. Hon förklarar NVC-verktyget genom att ta upp tydliga exempel eller situationer som de flesta förmodligen känner igen sig i som leder till nya insikter och färdigheter. Kristiina har en förmåga att skapa mycket trygghet i rummet vilket bidrar till utrymme för reflektion, aha-upplevelser och transformationer av gamla beteendemönster så att nya mer konstruktiva val kan göras.

Amy Dyer är utbildad EQ-handledare (stödjer för ökad medvetenhet för känslor) med fokus på självledarskap och självkännedom. Hon har erfarenhet och kompetens inom hälsa och livsstil om sambandet stress, mat och livsstil. Det har också lett henne in att utveckla sina kunskaper i “Hållbara gemenskaper och social permakultur” med utforskande och undersökande av hur vi som individer, gemenskaper och samhällen påverkas av världen, och hur vi med en annan inställning och ser möjligheter i allt. Hon har flerårig utbildning inom NVC och har hållit NVC-kurser i Holland, Belgien och Danmark. Hon har ett stort engagemang i hur vi kan stödja och hjälpa människor att bättre ta hand om sig själva. Amy arbetar nu som kreativ organisatör för två certifierade tränare. Amy älskar att rensa i röran, både i det fysiska och det mentala, vilket innebär att hon gärna stödjer andra med struktur och ordning.

När vi ser hur NVC kan hjälpa oss med utmanande vardagssituationer i vårt liv, eller öka glädje och tacksamhet väcks ofta nyfikenhet att lära sig mer om NVC.

Varmt Välkomna!