NVC Grund - kontaktskapande kommunikation med inspiration av Nonviolent Communication

Helgkurs på plats i Stockholm
21-22 september 2024

Under den här kursen får du:

  • Genomgång av grunderna i NVC, teoretiskt och praktiskt
  • Öva på att praktisera NVC
  • Ett PDF-material med teori och övningar
  • Utrymme att ställa frågor
  • Få inspiration hur du kan fortsätta och få till NVC i din vardag

Datum: 21-22 september
Tid: Lör-Sön kl.10.00-16.00
Plats: Fjällgatan 23 B. Hälsans Hus, 15 min promenad från Slussen
Kursen leds av Kristiina Krank och Amy Dyer.

Om kursen

För att integrera nya beteenden och ett nytt språk behöver vi öva och öva och åter öva. Det är av stor vikt att vi har andra att öva med för att få nya erfarenheter, lärande och en plats att testa oss fram. Under denna helg får du möjligheter att fördjupa och träna dina färdigheter och även ta med dig situationer som du själv inte kommer vidare med som du vill få mer klarhet omkring.
Nonviolent Communication (NVC) stödjer oss att att utveckla relationer baserade på ömsesidig respekt, medkänsla och samarbete som möjliggör att allas behov kan bli tillgodosedda. NVC stödjer också att bli medvetna hur vi kan bryta negativa tankemönster som kan leda till konflikter, ilska och depression, och istället hantera konflikter så att det stärker oss själva och våra relationer; personligt eller yrkesmässigt, nationellt eller internationellt.


Kursen är för dig som vill:

  • Stärk dina relationer: Oavsett om det är hemma med dina nära och kära eller på jobbet med kollegor och kunder.
  • Skapa kontakt på en djupare nivå: Förvandla bedömningar till empati och kontakt, främja relationer som bygger på tillit och förståelse.
  • Skapa meningsfullhet i ditt liv: Upptäck och lev i linje med dina behov, skapa ett liv fyllt av mening, tillfredsställelse och autenticitet.

 

Vad andra har sagt om tidigare kurser med Kristiina och Amy:

“”Wow! Så inspirerande och lärorikt. Har inte varit så här uppslukad på länge! Jag tyckte om lugnet, kompetensen och samspelet mellan er båda. Kände mig trygg att ställa frågor och att delta i övningarna. Jag kommer att ta med mig att det är ok att vara både ”varg” och ”giraff”, men även lugnet och harmonin som ni utstrålat. Jag tyckte om att det fanns humor och att vi kunde skratta ihop tillsammans i gruppen. Jag vill gärna gå fler kurstillfällen med er!” ~ Sanay, 2023

Förkunskaper:

Inga förkunskaper behövs. För er som uppskattar att förbereda er så får ni gärna läsa boken “Nonviolent Communication – ett språk för livet.” av Marshall Rosenberg.


Lunch:

Hermans Vegan restaurang, finns i samma byggnad på bottenvåningen. Lunch bekostas av deltagarna själva. Vill du ta med dig mat finns kök med kylskåp och goda möjligheter att värma mat. Hälsans Hus har kravet att mat ni tar med är vegetarisk. Kaffe, te och frukt ingår.


Pris / investering i dig själv:

Early bird: Om du anmäler och betalar senast 30 juli så säkrar du din plats och får kursen för 2.400 kr inkl moms.

Ordinarie pris: 3.200 kr inkl. moms.
Betalas utbildningen av arbetsgivare/eget företag så gäller samma pris exkl. moms.
Är du student, pensionär eller arbetssökande kan du höra av dig till oss för rabatterat pris.

Plats: Fjällgatan 23 B. Hälsans Hus, 15 min promenad från Slussen


Anmälan:

Mejla namn, postadress, telefonnummer till Kristiina Krank på kristiina@kristiinakrank.se
Det finns begränsat antal platser så säkerställ gärna din plats genom att anmäla och betala så snart du/ni bestämt er.
Anmälan är bindande. När vi fått in din anmälan kommer en faktura skickas till din e-post.
Senast anmälan 25 augusti. Efter det är det i mån av plats.


Avbokning:

Vid läkarintyg så betalas hela beloppet tillbaka. Om arrangörerna behöver ställa in kursen får du tillbaka hela beloppet.


Kursen leds av:

Kristiina Krank har över 30 års erfarenhet att arbeta inom hälso och sjukvård och är leg. specialistsjuksköterska och Certifierad Tränare i Nonviolent Communication (NVC). Hon har anordnat NVC-workshops både på plats och online. 2019 var hon medarrangör till en 9-dagar lång internationell utbildning i NVC, en IIT (International Intensive Training) i Stockholm med över 60 deltagare. 2020 var hon en av grundarna av “Föreningen Nonviolent Communication i Sverige” där hon varit starkt engagerad. Hon sitter i styrelsen som kassör. Deltagare brukar beskriva hennes upplägg som pedagogiskt, metodiskt, intressant och tankeväckande. Hon förklarar NVC-verktyget genom att ta upp tydliga exempel eller situationer som de flesta förmodligen känner igen sig i som leder till nya insikter och färdigheter. Kristiina har en förmåga att skapa mycket trygghet i rummet vilket bidrar till utrymme för reflektion, aha-upplevelser och transformationer av gamla beteendemönster så att nya mer konstruktiva val kan göras.

Amy Dyer är utbildad EQ-handledare (stödjer för ökad medvetenhet för känslor) med fokus på självledarskap och självkännedom. Hon har erfarenhet och kompetens inom hälsa och livsstil om sambandet stress, mat och livsstil. Det har också lett henne in att utveckla sina kunskaper i “Hållbara gemenskaper och social permakultur” med utforskande och undersökande av hur vi som individer, gemenskaper och samhällen påverkas av världen, och hur vi med en annan inställning och ser möjligheter i allt. Hon har flerårig utbildning inom NVC och har hållit NVC-kurser i Holland, Belgien och Danmark. Hon har ett stort engagemang i hur vi kan stödja och hjälpa människor att bättre ta hand om sig själva. Amy arbetar nu som kreativ organisatör för två certifierade tränare. Amy älskar att rensa i röran, både i det fysiska och det mentala, vilket innebär att hon gärna stödjer andra med struktur och ordning.

När vi ser hur NVC kan hjälpa oss med utmanande vardagssituationer i vårt liv, eller öka glädje och tacksamhet väcks ofta nyfikenhet att lära sig mer om NVC.

Varmt Välkomna!